![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 01.02.2025
publicat la 06.01.2025
publicat la 28.12.2024
Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.
Bucataras.ro
[email protected]
Placinta impletita cu branza si mere
Aluatul: Cernem faina intr-un bol. Punem sarea, zaharul, drojdia, amestecam cu o lingura. Incorporam untul topit si usor caldut, oul, apoi punem lapte caldut, treptat si incepem sa framantam. Adaugam si vanilia, apoi tot turnam lapte pana aluatul devine omogen, elastic si usor lipicios....
Spanac cu oua si mozzarella, la cuptor
Intr-o tigaie incinsa, punem baconul si il sotam 1 minut. Adaugam spanacul congelat, untul, usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Il lasam pe foc 5-6 minute, focul sa fie potrivit, timp in care invartim in el. Dupa acest timp, luam tigaia de pe foc, scoatem usturoiul, adaugam parmezanul...
Desert cornulete de zapada (cu umplutura de nuca)
Aluatul: Intr-un bol amestecam faina cu grisul si sarea. Adaugam untul rece si taiat cuburi, amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos. Punem smantana, vanilia si framantam pana aluatul devine omogen si nelipicios. Il invelim in folie alimentara si il introducem in frigider pentru...
Reteta gustoasa si consistenta de ciorba de porc cu legume
Preparare Reteta gustoasa si consistenta de ciorba de porc cu legume Spalam bine carnea, o taiem bucati potrivite. Intr-o oala punem cam 5 litri de apa, carnea si le transferam pe foc. Intre timp pregatim legumele. Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete....
Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui
Incepem cu umplutura : Spalam fructele, le curatam de coaja. Merele si perele, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le stoarcem de zeama. Gutuile le dam prin razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie punem untul, merele cu perele stoarse si gutuile. Presaram Green Sugar-ul, dam...
Rasol afumat cu cartofi, la cuptor
Parlim rasolul pe flacara aragazului in cazul in care mai are urme de par, il spalam. Intr-o oala cu apa, punem rasolul, boabe de piper negru si alb, foile de dafin si ceapa curatata si taiata pe jumatate. Punem oala pe foc, o acoperim cu un capac si din momentul in care incepe sa fiarba...
Chec aperitiv cu ton
Gogosarul, il curatam de seminte si il taiem cubulete. Maslinele le taiem felii rotundem, iar rosiile uscate le tocam marunt. Patrunjelul verde spalat, il maruntim. Intr-un bol mixam ouale spuma. Adaugam iaurtul si parmezanul ras, apoi faina si praful de copt. Tonul din conserva il...
Negresa cu ciocolata, visine si bezea
Untul il punem intr-un bol de inox, impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Transferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata si untul sunt complet topite. Luam bolul de pe baie de aburi, lasam amestecul sa se raceasca. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul....
Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor
Curatam ceapa si o tocam marunt. Ciupercile le spalam bine si le punem intr-o sita la scurs. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa si ciupercile. Le innabusim 2-3 minute, apoi punem circa o cana cu apa. Lasam sa fiarba 10-15 minute. Rosiile decojite le trecem prin blender, le punem...
Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura
Spalam pepenele, il taiem felii potrivite. Castravetii si gogonelele le spalam. Pe fundul borcanului asezam frunze de telina, hrean, stejar, marar uscat, dar spalate inainte. Curatam usturoiul, punem jumatate din el, taiat feliute. Hreanul il curatam si dam drumul catorva bucatele....
Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie
Incepem cu sosul ca sa il lasam sa se racoreasca. Visinele congelate le punem intr-o cratita cu fundul mai gros, punem si zaharul. Le transferam pe foc, focul sa fie potrivit. Lasam sa fiarba cam 5 minute. Amidonul il dizolvam cu 2 linguri de apa, il punem peste visine si amestecam bine....
Tarta cu dovlecei si bacon
Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel de bucatarie. Cu un cutit bine ascutit, taiem dovleceii felii cat mai subtirele. Intr-o bol mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam galbenusurile unul cate unul, untul topit si rece dar si laptele. Faina o amestecam cu...
Desert tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si zmeura
Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam laptele, apoi nuca de cocos, faina si praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam cu paleta in compozitia de albusuri, cu miscari lente. Tot acum punem si vanilia. Impartim compozitia in...
Zacusca cu fasole
Ardeii kapia si gogosarii ii coacem pe o tabla pe aragaz. Noi am copt o cantitate mai mare si am copt la tara, pe o tabla mare. Ii punem fierbinti intr-o oala mai mare, ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac. Cand s-au racit, ii curatam de coaja, indepartam cotorul si toate...
Prajitura cu branza si prune
Blatul: Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat, le mixam pana obtinem o spuma. Turnam uleiul in fir subtire, apoi laptele. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt. La final le incorporam si pe aceastea in compozitia de mai sus, dar si...
Piept de pui crispy, la cuptor, cu sos de iaurt
Puiul: Pieptul de pui, il spalam si il stergem cu un servetel. Il taiem bucati potrivite, nici prea groase, nici prea subtiri. Intr-un bol amestecam mustarul, sosul teriyaki, uleiul, sare, piper, boia dulce si busuiocul uscat. Le invartim bine cu o lingura. Curatam usturoiul, il zdrobim si...
Tort diplomat
Crema: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina, amestecam bine, apoi turnam laptele. Invartim toata compozitia bine. Turnam totul intr-o cratita, o transferam pe foc. La foc mic, fierbem crema, amestecam continuu cu un tel. Cand s-a ingrosat, o luam de pe foc, o...
Rulada cu crema de vanilie, ciocolata alba si mure
Incepem cu crema , pentru ca trebuie sa stea la frigider. Punem frisca lichida intr-o cratita, adaugam ciocolata rupta bucatele. Trasferam cratita pe baie de aburi, amestecam continuu, pana ciocolata este complet topita. Luam vasul de pe foc, il dam la frigider 5-6 ore sau chiar peste...
Mancare de pui cu hribi si smantana
Puteti pune hribii nefierti, eu am avut o cantitatea mai mare, i-am fiert putin ca sa pun cativa si in congelator si de acolo am oprit si pentru acest preparat. Curatam ceapa, o tocam marunt. Pieptul de pui il spalam, il stergem cu niste servetele, apoi il taiem bucatele potrivite. Hribii bine...
Prajitura cu bilute de branza si visine
Incepem cu visinele. Le spalam, le scoatem samburii si le punem intr-o sita sa se scurga. Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul, pana se albesc. Adaugam uleiul treptat, apoi laptele. Intr-o canita punem praful de copt, bicarbonatul, le...
Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean
Spalam rosiile, le taiem un capac. Cu ajutorul unei lingurite, scoatem pulpa de rosie, pe care o punem intr-un bol, iar rosiile scobite le punem cu gura in jos, pe un tocator, sa se scurga putin. Spalam orezul si il punem intr-un ibric la fiert. Cand este fiert, il scurgem de apa si il lasam...
Inghetata tiramisu, fara oua
Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci, impreuna cu zaharul si le mixam pana devin usor spumoase. Adaugam mascarponele, crema de whisky, vanilia, mixam iarasi pana obtinem o consitenta cremoasa. Luam putin mai mult de 1/3 din crema si o amestecam cu ness-ul. Pregatim doua caserole...
Lasagna cu branza si bacon
Intr-o cratita punem apa, presaram putina sare si o transferam pe foc. Cand incepe apa sa clocoteasca, dam drumul foilor de lasagna si le fierbem 3-4 minute. Dupa acest timp, scoatem cu ajutorul unei palete, cate o foaie si le asezam pe hartie de copt, dar nu una peste alta ca se vor lipi....
Salata mediteraneana cu calamar
Spalam salata verde, frunza cu frunza si o uscam bine cu niste servetele de bucatarie. O rupem bucatele potrivite si o punem intr-un bol. Rosiile cherry, le spalam si le taiem in jumatate. Tonul scurs de ulei il rupem bucatele, calamarul il scurgem de ulei si bucatile mai mari le mai taiem....
Cap de piept de porc, cu cartofi la cuptor
Bucata de carne o spalam si o stergem cu niste servetele de bucatarie. Intr-un bol punem rosiile decojite si tocate marunt, sare, piper, boia de ardei dulce, foaia de dafin rupta bucatele, sosul de rosii de casa, sosul teriyaki si le amestecam toate. Peste acest amestec, punem bucata de carne, o...
Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel
Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, smantana si sarea. Faina o adaugam treptat, timp in care framantam cu mana. Amestecam pana untul este bine incorporat si obtinem o bila de aluat, nelipicioasa. Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie potrivit de...
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura
Blaturile: Separam ouale, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Acestea din urma, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari...
Lipii libaneze cu omleta si branzeturi
Ouale le batem spuma, punem un praf de sare si piper. Tocam jumatate din mararul verde, il amestecam cu ouale. Conectam Panini Maker la curent, punem bucatile de bacon si le rumenim usor. Turnam compozitia de omleta, inchidem capacul aparatului si lasam omleta sa se rumeneasca. Cand este gata, o...
Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post
Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le curatam de coaja si le maruntim. Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, pastaile si le innabusim 3-4...
Briose cu dovlecel si branzeturi
Decojim dovlecelul, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram putina sare pe el, apoi il punem intr-o sita si il lasam sa se scurga. Casul si mozzarella le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un bol mixam ouale spuma, adaugam smantana, sare si piper. Adaugam branzeturile rase, apoi...