Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

de Lau in Zacusca, 12 Apr 2020 | 6028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ghebe
  • 200 g ardei gras
  • 500 g vinete
  • 500 g ceapa
  • 3 capatani usturoi(mici)
  • 500 ml suc de rosii
  • 200 ml pasta de rosii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ghebe si ceapa coapta:

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine.

Intre timp tocam legumele coapte inainte (eu le-am avut la congelator, le-am decongelat de cu seara)

Intr-o cratita adaugam ulei si ghebele tocate, lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam, ardei, ceapa,100 ml apa si lasam sa fiarba cateva minute.

Adaugam vinetele, condimente dupa gust, sucul de rosii si lasam sa fiarba cca 10 min dupa care adaugam pasta de tomate, usturoiul scosi din tecisi lasam sa fiarba la foc mic cca 20 min (pana ce scade lichidul bine).

La final adaugam patrunjelul verde tocat si punem in borcane care le vom inchide si le vom aseza cu capacul in jos, le acoperim cu o patura pana a 2 zi, cand le vom depozita in camara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ghebe si ceapa coapta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu champignon