Pentru ca ieri am primit caciulita de Bucataras Grozav !! Am zis sa nu vin vu mana goala si sa va multumesc mult!!
BLAT: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, se omogenizeaza, se adauga nuca macinata, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in tava cu diametrul de 26 cm unsa cu unt si se la la cuptorul preincalzit la foc potrivit cam 35-40 minute. Dupa ce s-a copt se scoate pe gratar la racit, apoi se taie in doua.
SIROPUL: apa cu zaharul se pun la foc, pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.
CREMA: ciocolata se rupe si se amesteca cu 150 ml frisca lichida, se pune la foc pana se topeste, apoi se lasa la racit si se mai da 30 minute la frigider. Restul de frisca se bate si se amesteca cu ciocolata topita.
GLAZURA: frisca batuta
Partile de blat se insiropeaza si se asambleaza astfel: blat , mousse de ciocolata, blat si frisca batuta.