Tort cu trandafiri

de cec in Torturi, 2 Sep 2011 | 6245 vizualizari

 

|Si acesta a fost un tort de nunta, dar reteta e doar pt un simplu tort

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat amandine e nevoie de :
  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 30 ml apa,
  • 40ml ulei(un paharel mic)
  • 20 g cacao,
  • 8 linguri faina.
  • Pentru blat negresa e nevoie de:
  • 5 oua,
  • 200 g zahar,
  • 200 ml ulei,
  • 1/2 cana apa,
  • 250 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 linguri cacao.
  • Crema 1 (iaurt)
  • 250g iaurt
  • 250ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • 5-6 linguri sirop de visine
  • 2-3 linguri zahar (dupa gust)
  • Ccrema 2 (ganache)
  • 250g ciocolata
  • 300 ml frisca
  • 75g ciocolata amaruie
  • Crema 3 (mascarpone)
  • 1 cutie mascarpone (250g)
  • 50g crema de branza
  • 10g gelatina
  • 3 linguri sirop visine
  • 2 linguri zahar
  • 300ml frisca
  • Sirop
  • 200g zahar
  • 400ml apa
  • esenta rom
  • coaja lamaie
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trandafiri:

Blat amandina

Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort).Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca si se pune si faina amestecata cu cacao;se amesteca usor cu lingura de lemn .Se da la cuptor 35-40 de min.(se poate incerca cu scobitoarea cand e gata.

Blat negresa

Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptatformeaza o maioneza "dulce".Apoi se adauga apa,iar compozitia va deveni destul de lichida.Dupa ce se pune apa,se mixeaza cca. 2 minute.Intr-un castron se amesteca faina  cu praful de copt si se adauga galbenusurilor,putin cate putin.Va fi acum o compozitie usor vartoasa.Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura,de sus in jos (nu cu mixerul!),pana devine omogena.Se unge o tava intinsa(cea de aragaz o folosesc eu) cu unt,si se toarna ,niveland frumos deasupra.Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute.Cand blatul este gata,se lasa sa se raceasca

Crema 1

Se pune la hidratat gelatina in 3 linguri de apa. Se amesteca iaurtul cu siropul si zaharul, se bate frisca. Se iau cateva linguri de iaurt si se amesteca cu gelatina topita pe baie de abur, apoi se adauga intregii compozitii. Se amesteca bine, se adauga si frisca si se omogenizeaza compozitia

Crema 2

Se topeste ciocolata pe baie de abur. Se bate frisca apoi se adauga ciocolata topita mixand pt omogenizare. Se taie bucatele ciocolata amaruie pt a fi incorporata in crema

Crema 3

Se pune la hidratat gelatina in 3 linguri de apa. Se amesteca mascarponele cu crema de branza, siropul si zaharul. Se iau cateva linguri de compozitie si se amesteca cu gelatina topita apoi se toarna peste intreaga compozitie, apoi se adauga frisca batuta si se omogenizeaza

Sirop

Se caramelizeaza putin zaharul, se adauga apa si dupa ce s-a topit bine zaharul se stinge focul si se adauga esenta de rom si coaja de lamaie
se lasa sa se raceasca

Asamblare

Se pune o foaie blat amandine, se insiropeaza, se imprastie visine pe blat se pune crema de iaurt, foaie blat negresa alb, insiropat, crema ganache, foaie blat negresa alb, insiropat, visine, crema mascarpone si se termina cu foaie blat amandine insiropat. Se imbraca totul in unt frecat cu zahar, apoi se imbraca cu pasta de zahar si se orneaza dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ligia Bxl 1

07.04.2012, 15:41

vaii ce frumos,cata munca,parca te-as cunoaste de undeva si nu stiu de unde

Toamna07 1

04.05.2012, 23:36

Munca multa!

cec 1

15.03.2013, 17:39

multumesc, comanligia si mie mi se pare ca ai avea o fata cunoscuta, dar nu cred ca am avut ocazia sa ne intalnim

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu biscuiti