Tiramisu reţetă originală, la pahar

de Lavinia in Dulciuri, 23 Feb 2014 | 16835 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală, la pahar
Se face foarte usor,este delicios si este de mare efect daca aveti musafiri sau vreti sa surprindeti placut pe cineva drag !

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 3 oua mari(de tara am folosit eu)
  • 6 linguri rase de zahar
  • 2 linguri de lapte
  • 250 g mascarpone
  • 180 ml frisca lichida
  • 1 cana cafea concentrata
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 15-18 piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, la pahar:

Tiramisu reţetă originală

Mixeaza galbenusurile cu 3 linguri de zahar si laptele.

Pune-le apoi intr-o craticioara pe baie de abur amestecand continuu pana prinde consistenta.

Lasa crema de galbenusuri la racit intr-un bol incapator.

Adauga treptat mascarponele si o lingurita de esenta de rom si mixeaza bine pana obtii o crema tare.

Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare.

Adauga spuma de albusuri in 2-3 transe amestecand usor cu miscari largi pana sunt perfect incorporate.

Mixeaza frisca tare si adaug-o si pe ea peste crema de oua amestecand usor.

Adauga esenta de rom (1 lingurita) peste cafea si amesteca bine.

Pastreaza 4 piscoturi iar restul rupe-le in bucati potrivite.

Pune cate un rand de bucati de piscoturi insiropate in fiecare pahar.

Adauga crema,iar un rand de piscoturi insiropate iar la final un strat de crema.

Presara cacao peste fiecare pahar si decoreaza cu jumatate de piscot.(mie mi-au iesit 8 pahare)

Da paharele la rece pentru minim 4-5 ore sau de preferat peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de Tiramisu cremos si aromat, cu mascarpone