Terina din ficat de pui infasurata in bacon

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2010 | 10089 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru o forma mica de chec.

  • 1 lingura de unt
  • 2 cepe, taiate marunt
  • 400 g ficat de pui, taiat mic
  • 3 linguri de coniac
  • 300 g carne de porc, tocata
  • 2 oua
  • 200 ml smantana grasa
  • cate 1/4 de lingurita de: piper, nucsoara, cuisoare, ghimbir, toate pulbere
  • 2 crengute de cimbru
  • sare, piper dupa gust
  • 8 felii subtiri de bacon
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina din ficat de pui infasurata in bacon:

Incalzeste cuptorul la 200 C

Topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mic. Pune ceapa si caleste-o pana devine transparenta. Nu o arde.

Adauga ficatul, da focul mai mare si aureste-l putin la suprafata. In interior sa ramana nefacut.

Ia tigaia de pe foc, pune coniacul si flambeaza-l. Asteapta pana ce flacara se trece, inclinand tigaia in toate partile. Daca folosesti coniac Alexandrion, cum am facut eu, flacara o sa fie foarte mica. Mai bine foloseam ceva cu tarie mai mare.

Intr-un robot de bucatarie (sau cu masina de tocat) pune carnea de porc, apoi amestecul ceapa- ficat si mixeaza putin. Nu e nevoie sa iasa ca o pasta, pot ramane bucati mai mari.

 Rastoarna intr-un castron mare si amesteca inauntru ouale, smantana, condimentele. Potriveste de sare si piper. Pune si ramurelele de cimbru. Acesta se poate pune si taiat marunt, dar sotului meu nu ii place, asa ca l-am pus intreg ca sa-l poata scoate mai usor. Omogenizeaza bine.

 Tapeteaza forma de chec cu feliile de bacon. Toarna compozitia de ficat inauntru si netezeste-o. Acopera totul cu folie de aluminiu.

 Acum facem baia de apa. Pune forma de chec intr-o tavita mai adanca, dar nu foarte mare. Pune la fiert apa. Umple tavita cu apa, astfel incat sa fie jumatate din inaltimea formei de chec. Pune totul in cuptor, cu grija sa nu versi apa fiarta. MARE GRIJA

Coace 2 ore. Scoate hartia de aluminiu si mai coace 30 min. Scoate din cuptor si lasa pana se raceste de tot. Pune la frigider pentru minimum 4 ore, inainte de a scoate pateul din forma. Se mananca rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina din ficat de pui infasurata in bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Miha 1

16.06.2010, 19:50

Mai degraba pateu copt, decat chec.

Brindusa 1

16.06.2010, 20:52

Roxana, din ce am citit eu terina este, de fapt o forma de copt dreptunghiulara, din ceramica, cu capac., care se foloseste in cuptor. Prin extensie, mancarea facuta in ea se numeste tot terina. De asemenea o mancare ca sa fie terina trebuie sa fie coapta in cuptor si apoi racita.

Roxana 1

17.06.2010, 18:34

ahaaaaaaatci sa iau si eu o terina de aia )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti la cuptor "HOVOLI" (denumirea greceasca)