Supa-crema de mazare

de nico15 in Supe, 21 Feb 2011 | 5362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ultima fita in domeniu:
  • 1 punga de mazare congelata de 1 kg
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • smantana
  • menta
  • crutoane de paine
  • sare
  • piper
  • 1-2 cubulete de knorr de legume
  • creveti(pentru fiecare portie cate 1)  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de mazare:

Dupa ce s-au curatat legumele se pun la fiert, se fierb pana sunt patrunse, se va scurge supa intr-o alta oala, separat se va trece la pasarea legumelor, va rezulta o crema groasa peste care vom turna supa putin cate putin pana avem consistenta dorita.  Cand se raceste crema o vom strecura pentru a nu exista aglomerari(cocoloase). Se fac crutoane de paine prajita se taie cateva felii de paine si se da la cuptor cand s-au facut se scot si se lasa in asteptare.

Supa-crema trebuie sa aibe o culoare intensa de verde, dupa ce a fost pusa supa-crema in farfurie in mijlocul farfuriei se pune 1 lingura de smantana se adauga un fir de menta taiat marunt si daca se doreste se poate servi cu/fara crutoane.

Separat se va praji un crevete pentru fiecare portie servita, creveti vor fi de marimea 10-12, ei se vor trage la tigaie si se va adauga in supa.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]