Supa de usturoi cu crutoane aromate

de Patricia Iordache in Supe, 10 Apr 2013 | 6495 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe blog-ul Angel's Food si mi s-a parut usor de facut, ieftina cu ingrediente pe care le avem aproape mereu prin casa. Sunt tare incantata de aroma acestei supe si cu siguranta o voi repeta.
Am modificat putin ingredintele fata de reteta initiala ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • - 6 catei de usturoi (foarte mari)
  • - 1.5 l de apa
  • - 3 cuburi concentrat de legume
  • - 1 lingura de amidon alimentar (cu varf)
  • - 4 linguri de ulei
  • - 1 lingurita boia de ardei dulce (optional);
  • - sare si piper;
  • - 1 lingura pasta de ardei/sos gros de rosii (optional);
  • - cateva fire de marar;
  • Pentru crutoane:
  • -1-2 linguri cu ulei de masline;
  • -10-15 felii paine (deja feliate);
  • - sare;
  • - piper;
  • - oregano/cimbru
  • Pentru servire:
  • - putina smantana;
  • - cateva bucatele de cascaval
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de usturoi cu crutoane aromate:

Curatam usturoiul si il presam.

Intr-o oala punem apa, adaugam cubuletele de legume si punem pe foc, pana da intr-un clocot.

In alt vas, punem usturoiul la calit, dar nu il rumenim, ci doar 1 minut amestecand continuu cat sa capete uleiul putina aroma.

Punem uleiul cu usturoi peste supa de " legume " fierbinte si lasam sa fiarba la foc potrivit aproximativ 15-20 de  minute.

Cand supa se apropie de final, dizolvam amidonul in putina apa rece ,il turnam in oala, verificam daca mai trebuie sare, potrivim gustul cu piper.

Cine doreste,  adauga boiaua  si pasta de ardei capia, pentru o culoare mai intensa si mai lasam sa fiarba impreuna inca 10 minute.  

Oprim focul si adaugam mararul tocat.

Cum preparam crutoanele:

Taiem feliile de paine in cubulete marunte si le punem in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa fie pe un singur strat.

Adaugam uleiul, sare, piper, condimentele si punem tava la cuptor in partea de sus, la 180 grade pentru 10-12 minute amestecand din cand in cand ca sa se rumeneasca uniform.

Cand au capatat o culoare rumen aurie, le scoatem si le punem deoparte pana in mometul servii supei.  

Servim supa calda, alaturi de crutoane, iar cine doreste poate adauga smantana si cateva bucatele de cascaval.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de usturoi cu crutoane aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de usturoi dupa o reteta spaniola