Pentru astazi am pregatit o supa thai, putin picanta de la ardeiul iute, putin acra de la zeama de lamaie si foarte aromata de la laptele de cocos.
Incalzeste uleiul intr-o oala de 6 l si adauga ceapa, usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mic cam 5 minute, pana cand se inmoaie. Ai grija sa nu se arda.
Adauga pasta de lemongrass, praful de coriandru si lintea. Amesteca putin.
Toarna laptele de cocos, supa si apa. Amesteca bine. Mareste focul, pana ce supa incepe sa fiarba. Da focul mic si lasa sa fiarba 30 - 40 minute, pana ce toate legumele sunt gata.
Gusta de sare si piper. Ia de pe foc. Pune ceapa verde, zeama de lamaie si patrunjelul.
Se serveste calda cu paine naan
1
Laptele de cocos si pasta de lemongrass le-am cumparat de la Mega Image
2
Lapte de cocos se gaseste in multe hypermarketuri, iar lemongrass proaspata am vazut la Metro