Savarine

de silvi0ara in Prajituri, 29 Mai 2010 | 6156 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Camelia Husni de pe Gustos.ro

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:  
  • 3 oua  
  • 15g faina  
  • 50g pesmet  
  • 60g zahar  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • o priza sare  
  • Pentru ornat:  
  • 250ml frisca lichida  
  • 1 lingura zahar  
  • 1 plic intaritor frisca  
  • 10 capsuni proaspete  
  • 1 lingura zahar  
  • 1 plic Tort-Gelee rosu  
  • Pentru sirop:  
  • 1oog zahar  
  • 200ml apa  
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem bine cu mixerul,pana capata o consistenta ca de bezea.Inglobam pe rand galbenusurile,iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu pesmetul.Se pune compozitia in formele unse si tapetate cu pesmet, si se coace in cuptorul incins la 160gC pentru 30 de minute.Sau pana trece testul scobitorii. (eu nu am avut forme de savarine,asa ca am folosit 4 forme de tarta si 4 forme de briose,ceva mai mici)Se scot din forme si se lasa la racit.Intre timp pregatim siropul.Intr-o craticioara se pune zaharul la caramelizat,apoi se stinge cu apa si se adauga esenta de rom dupa gust.Se lasa sa se raceasca bine.Apoi pregatim jeleul de capsuni.Se taie in jumatati capsunile se pun intr-o craticioara cu 1 lingura de zahar si se lasa sa fiarba 5-10 minute,apoi le pasam bine cu un blender pana optinem o crema fina.In aceata crema eu am adaugat un plic de Tort-Gelee rosu pentru intarire si luciu,Cu aceasta crema ungem capacele savarinelor.Sau puteti folosi orice altceva va place.Pregatim intre timp si frisca,care se bate cu o lingura de zahar su un lic intaritor frisca.Se lasa la rece pana la momentul folosirii.

Dupa ce s-au racit, taiem capacele savarinelor,le insiropam bine,apoi  le umplem cu frisca si le ornam dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ramonaky 1

31.05.2010, 17:04

Ce-as manca si eu una arata super,felicitari 5 furci de la mine

janet 1

02.06.2010, 12:51

sint minunate!Mie imi plac bine insiropate!

matzadan 1

02.06.2010, 22:32

pai tocmai partea arsa se da prin razatoare si se insiropeaza si mai bine ,in sirop trebuie sa le lasi putin, fiind fierbinte absoarbe mai repede si arata ca un burete si le asezi intr o tava cu partea pe care au fost rase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta ruseasca