Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 11 Oct 2010 | 9079 vizualizari

 

Sincer ............nu am cuvinte ,au fost super super bune

 

INGREDIENTE

  • 1200 kg carne de porc
  • 1 kg ciuperci champinion
  • 2 cepe
  • 400 pasta de tomate
  • 20 ml ulei
  • 500 ml bulion
  • 1 cana orez
  • sare
  • piper
  • 2 capatini mari de varza proaspata
  • cimbru
  • marar
Pt oparit varza -
  • 1 plic sare de lamaie si 1 cana de otet-optional
  • slanina afumata taiata bucatele mici
  • 1 kg costita afumata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata:

Se opareste varza in apa cu sare ,otet si  sare de lamaie,se scot cu grija frunzele oparite si se lasa la racit ,se curata de cotor.

Slanina afumata se taie in bucatele mici si se pune in fiecare sarmaluta cate o bucata

Se curata ceapa si se toca marunt in ulei pana devine sticloasa dupa care se pun ciupercile curatate si tocate ,se condimeteaza cu sare ,piper si se lasa sa cu un capac acoperite 10 minute ,dupa care se pune 1 cana de orez si 1/2 cana de apa,

Cand avem si frunzele pregatite se ia cate o frunza se pune din compozitia de carne cu ciuperci si cate o bucatica de slanina afumata  si se impacheteaza sarmalutele .

Intr-o oala mai mare(am pus in oala de 10 l) se toaca din varza oparita, mijlocul ce ramane de la frunze si se pune pe fundul oalei peste care se pun si crengute de cimbru si marar,iar peste cimbru se aseaza sarmalutele in cerc(asa le pun eu)iar peste sarmalute costita afumata taiata bucatele si iarasi sarmalute.............pana vi se temina compozitia iar peste sarmalute eu mai toc si varza  si pun desupra sau se poat pune frunze  de varza

Se pune oala pe foc se pune apa si se lasa sa fiarba la foc mic acoperite 2 ore dupa care se pune bulionul se mai da 2 clocote si se stinge focul.Nu sant foarte acre ,ci numai bune

Se servesc cu smantana,mamaliguta.........................

Ps:Au avut un succes...........nu vreau sa le laud eu dar,au iesit super super bune,chiar merita sa le  incercati ,nu veti regreta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb