Sardine marinate

de elucubratiiculinare in Peste, 12 Feb 2018 | 8461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g sardine
  • sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • 1 ceapa
  • 250 ml apa
  • 3 linguri otet (de mere)
  • 1 lingura zahar
  • 5 boabe de piper negru
  • 1 catel de usturoi
  • 5 boabe de coriandru
  • 1/4 lingurita ienibahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine marinate:

Se curata sardinele de intestine si se taie capul. Daca aveti rabdare puteti sa le dezosati (sira se inlatura relativ usor). Se spala in cateva ape, se lasa la scurs si se condimenteaza cu sare. Asezam sardinele intr-un recipient (care sa aibe capac), printre ele asezam si rondele de ceapa. Se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline si se dau la rece pana facem marinata. Pentru marinata, punem la fiert 250 ml apa cu otetul, boabele de piper si zaharul. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care lasam sa se raceasca. Cand marinata s-a racit, adaugam usturoiul taiat feliute, boabele de coriandru si praful de ienibahar. Punem marinata peste sardine si dam la rece pentru minim 24 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biban fript cu legume