Saramura peste

de mihasara in Crap / Caras, 20 Mai 2016 | 3647 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de peste
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei capia rosu
  • 2 ardei iuti
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 legatura patrunjel
  • sare mare
  • cimbru
  • foi de dafin
  • otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura peste:

Spalam foarte bine pestele si il stergem foarte bine sa fie cat mai uscat.

Pe  gratar presaram sare grunjoasa in asa fel incat sa fie acoperita toata suprafata.

Asezam  ardeii si ii  lasam sa se coaca.

Cand sunt gata legumele, asezam pestele pe care l-am condimentat dupa preferinta.

Il frigem pe ambele parti, pana devine crocant.

Intre timp curatam legumele coapte de coaja, seminte si cotoare.

Le taiem  cubulete mici, inclusiv rosiile, avand grija sa pastram cat mai mult din sucul de la ele.

Punem legumele tocate  impreuna cu cimbru, dafin, sare, piper dupa gust si 500ml  de apa la fiert.

Lasam sa fiarba 5 minute de la primul clocot.

Strivim usturoiul si  il punem in saramura dupa care mai fierbem 2-3minute.

Scoatem cimbru si foile de dafin din saramura.

Adaugam otet dupa gust.

Punem pestele in saramura si presaram patrunjel tocat fin.

Acoperim vasul pana la servire, minim 30 de minute.

  • Se serveste cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]