Salata de boeuf de Craciun

de burdulea56 in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2011 | 9710 vizualizari

 

Anul acesta de Craciun, am dat salatei forma de floare-soarelui. De mult voiam sa decorez salata in acest fel si nu am tinut cont de faptul ca era poate mai potrivit un decor de iarna. Deci de Craciun salata mea amintea de vara cand infloreste floarea-soarelui.

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 3 cartofiori,
  • 1 telina mica,
  • 2-3 castraveti murati,
  • carne(200 g fiarta de pasare, de vita...),
  • sare. 
  • Pt maioneza:
  • 1/2 cartof fiert,
  • 1 galbenus crud de ou,
  • 2-3 lingurite mustar,
  • ulei (aprox. 250 ml).
  • Pt ornat:
  • cipsuri si masline negre.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf de Craciun:

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari (sau se taie cubulete)apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare si castravetii pe care ii adaugam peste zarzavat, maruntim carnea pe care o adaugam la zarzavat. Intre timp din ingredientele pt maioneza preparam maioneza: zdrobim f.  bine jumatatea de cartof  fiert, se amesteca cu mustarul si galbenusul crud de ou, apoi adaugam ulei putin cate putin pana obtinem o maioneza consistenta. Din cantitatea de maioneza, oprim 1-2 linguri pt a acoperi salata, iar restul de maioneza se amesteca cu zarzavatul si carnea maruntite, adaugam sare dupa gust, omogenizam bine. Asezam salata pe un platou, ii dam forma rotunda, o imbracam cu maioneaza, decoram cu cipsuri si bucati de masline negre.

TIPS-URI

1

Daca vrem cantitate mai mare, folosim mai mult zarzavat si maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ciuperci si carnaciori