Cred ca toata lumea stie sa faca salata boeuf si fiecare are o reteta a lui nu?
Se numeste salata boeuf din limba franceza, unde boeuf inseamna carne de vaca. Pentru mine nu prea are importanta daca are carne sau nu, eu o fac si fara, pentru ca nu intotdeauna dispun de rasol…De data aceasta am facut-o cu carne de pui, stiu ca nu se mai numeste salata de boeuf acuma :-)) dar pentru mine tot aia e!
Curatam legumele si le punem la fiert: cartofii ii fierbem in coaja, separat de radacinoase, iar mazarea separat de restul.
Fierbem si pieptul de pui cu un praf de sare.
Cand s-au fiert, le lasam sa se raceasca si curatam cartofii de coaja.
Taiem legumele cubulete mici si muraturile la fel. Muraturile le vom stoarce de zeama foarte bine in maini, nu doar scurse, altfel isi vor lasa apa in maioneza si nu va fi placut deloc.
Eu am facut maioneza din 4 galbenusuri pentru ca am nimerit niste oua mici, dar ar fi suficient si 3 galbenusuri. Maioneza cred ca stie toata lumea sa faca da?
Tocam carnea marunt si o amestecam cu toate legumele, adaugam o lingurita de mustar si maioneza cat va place (cam 3 sferturi din cantitate, restul pastram pentru ornat).
Omogenizam bine cu o lingura si gustam de sare. Atentie insa, s-ar putea sa va inselati din punct de vedere al sarii, muraturile sunt si ele sarate si acre dar pana nu isi iau gustul cu legumele nu o sa va dati prea bine seama cata sare sa puneti, totusi, un praf de sare nu strica! Puteti pune si piper macinat fin, cca 1/2 lingurita. Nu va iesi picanta, garantez !
Dupa ce am amestecat bine si am potrivit-o de sare, piper si acreala (muraturi pune fiecare cat ii place, eu am pus un castronel), o asezam pe un platou si o ornam cu restul de maioneza. In poze sunt cateva idei de ornat, eu nu arunc nici albusurile si le folosesc ori rase ori fac soricei din ele. Se poate orna doar cu masline, sau cu gogosari si morcovi, las la latitudinea d-voastra sa creati o opera de arta :-), eu am creat-o pe a mea.
Se tine la rece si se serveste oricand cu placere si cu voie buna!
Sa aveti pofta, eu maine mai fac o portie ca parca mi s-a facut si mie
1
Muraturile se storc foarte bine in maini, n doar scurse de zema, altfel se aposeste maioneza!