Conopida gratinata

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 25 Sep 2015 | 4980 vizualizari

 

Vazut si placut un clip video pe Facebook Bucatras [ clipul de pe un site strain ] . Am reprodus reteta din amintire si dupa gustul meu . Reteta este perfectibila , se pot aduce imbunatatiri . data viitoare voi prepara un sos besamel pe care-l voi introduce si intre buchetelele de conopida .

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivita -1 kg
  • 200 gr sunca Praga afumata
  • 200 gr cascaval MleKadam[ se topeste foarte frumos ]
  • 200 gr smantana
  • 200 gr cascaval razuit pentru gratin
  • 2 linguri hrean razuit
  • 4 rosii
  • 1 praz verde
  • 1 ardei Kapia rosu
  • 1 lingurita cimbru verde
  • patrunjel verde
  • ulei [ eu am avut spray cu pulverizator}
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

  1. Conopida se fierbe in apa cu sare 10 minute . Aveti grija sa nu fie prea fiarta . in acest caz buchetelele se desfac prea tare .
  2. Spalati si curatati legumele .
  3. Taiati bastonase de 5 cm lungime cascavalul , sunca , ardeiul rosu si frunzulite verzi de la praz .
  4. Sarati, piparati si pulverizati ulei peste conopida .
  5. Impanati conopida introducand intre buchetele bastonasele pregatite anterior .
  6. Transferati conopida pe o tava tapetata cu hartie de copt
  7. Amestecati smantana cu hrean razuit.
  8. Cu ajutorul unei pensule de silicon Aplicati smantana pe conopida .
  9. Presarati deasupra cimbrul verde tocat si cascavalul  razuit .Dati la cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute pentru gratinare .
  10.  Preparatul este gata cand incepe sa prinda crusta .
  11. Serviti conopida gratinata calda presarata cu patrunjel verde si cubulete de ardei , insotita de rosii si praz.

TIPS-URI

1

Nu fierbeti prea mult conopida . Se manipuleaza cu grija pentru ca sa pastreze forma initiala .

2

Puteti inlocui sunca cu jambon,kaizer , piept de pui , etc .

3

Conopida gratinata poate fi servita ca un aperitiv cald .

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

03.10.2015, 22:46

Multumesc Daniela

mihaelar63 1

03.10.2015, 22:47

Andreea

mihaelar63 1

03.10.2015, 22:47

Multumesc de vizita Ksenya

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute