Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

de Bucataras in Salate, 12 Dec 2024 | 3032 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Andra Mihail pregătește rețeta tradițională de salată de boeuf, un preparat clasic românesc perfect pentru mesele de sărbători.
      Pentru această Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători, sunt necesare următoarele ingrediente: carne de vită, morcovi, pătrunjel, țelină, cartofi, castraveți în oțet, gogoșari în oțet, ulei, ouă.      

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători
      • 500 g carne de vită
      • 2-3 morcovi
      • 1-2 albitură
      • 1 buc țelină rădăcină
      • 4-5 cartofi
      • 3-4 castraveți murați
      • 3-4 gogoșari în oțet
      • sare și piper
      • Maioneză de casă după gust:
      • 2- 3 gălbenușuri fierte
      • 2- 3 gălbenușuri crude
      • 2 lingurițe de muștar
      • sare
      • 1-2 linguri zeamă de lămâie
      • 400 - 600 ml ulei de floarea soarelui
      Portii: 1
      Timp de preparare: sub 90 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători:

      Cum se prepara Salata de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători:

      Pune ouăle la fiert într-o cratiță cu apă. Lasă-le până se fierb bine, apoi scoate-le și lasă-le la răcit.

      Pune carnea la fiert în apă rece, cu sare și spumează ori de câte ori este nevoie. 

      Cât timp fierbe carnea, taie cubulețe castraveții și gogosarii, apoi pune-i într-o strecurătoare la scurs.

      Curăță  morcovii, rădăcina de pătrunjel și o bucată de țelină, apoi pune-le la fiert peste carne. Acoperă cratița cu un capac și lasă-le la fiert. Când devin ușor pătrunse, adaugă și cartofii curățați și lasă-i până fierb.

      Curăță ouăle și scoate gălbenușurile fierte, apoi pune-le într-un castron mare și fărâmițează-le cu o furculiță. Adaugă gălbenușurile crude, sare, muștarul și începe să mixezi, apoi adaugă treptat, în fir subțire ulei. În momentul în care capătă consistență și devine fermă, adaugă zeamă de lămâie și gustă. Pune maioneza la frigider până în momentul folosirii.

      Taie cubulețe carnea și legumele fierte și pune-le într-un bol mare. Adaugă și murăturile tăiate, apoi maioneza și amestecă bine toate ingredientele. Potrivește gustul cu sare și piper.

      Pune salata pe un platou și niveleaz-o frumos. Decorează după gust cu maioneză, albușuri tocate și verdeață.

      Poate îți va fi de folos rețeta de Maioneză de casă.
      Îți recomandăm și rețeta de Salată a russe sau Salata de boeuf dietetică.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători" nu uita sa-i faci un review.

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      Rocsi

      1305 puncte

      oanapl

      1209 puncte

      mihaelar63

      228 puncte

      Valclaudia

      200 puncte

      vasimur

      200 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro