Curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la sotat in 1 lingura de ulei de masline si 2 linguri de apa. Dupa ce se inmoiae putin adaugam ciupercile curatate si taiate bucatele mici. Lasam pe foc pana scade tot lichidul, amestecand din cand in cand.
Dam de pe foc si potrivim de sare. Lasam la racit.
Taiem pulpa de porc pe jumatate, dar fara a taie pana in partea cealalta.
Condimentam carnea cu sare si piper si punem umplutura de ceapa cu ciuperci.
Rulam cat putem de strans si prindem cu scobitori sau cu ata de bucatarie.
Intr-un castronel pisam usturoiul si amestecam cu boia (cine vrea poate folosi boia iute sau chili), sare, piper si putin ulei de masline. Amestecam bine pana devine pasta.
Ungem rulada de carne cu pasta de usturoi si punem in tava pentru cuptor.
Stropim carnea cu 2-3 linguri de ulei de ulei si adaugam in tava 1/2 cana de apa.
Punem capacul sau folie de aluminiu si dam la cuptor 1 ora.
Scoatem capacul si mai lasam 10-15 minute sa se rumeneasca.
Pentru garnitura de cartofi:
Punem cartofii la fiert in coaja. Dupa ce au fiert ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam. Taiem cartofii bucatele potrivite.
Ceapa curatata si taiata marunt o punem la calit in 2 linguri de ulei. Adaugam apoi cartofii, boiaua si pasta de rosii. Amestecam bine, dam de pe foc si potrivim de sare.
Mie mi-au ramas cateva ciuperci pe care le-am sotat in putin unt impreuna cu 3 catei de usturoi. Am lasat sa scada tot lichidul si am potrivit de sare.
Rulada de porc se portioneaza si se serveste calda alaturi de cartofii taranesti.