Rosii intregi in suc propriu

de Rahela Velicu in Bulion, 21 Aug 2018 | 10907 vizualizari

 

Este prima data cand fac aceste rosii, este o reteta foarte simpla, iar reteta ii apartine Andrei Constantinescu. Merci mult ! :* 

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg rosii
  • 1 lingurita cu sare pentru fiecare borcan
  • 2 lingurite cu zahar pentru fiecare borcan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii intregi in suc propriu:

Mai intai taiem in foarma de x rosiile in jumatate. Punem o cratita cu apa sa dea in clocot, apoi oparim pret de 3-4 minute rosiile. 

Le scoatem intr-un bol mare si le lasam sa se racoreasca. Apoi, cu un cutit, decojim rosiile si le scoatem cotorul. Facem aceasta operatiune deasupra unui castron caci rosiile isi lasa zeama pe care o folosim sa umplem borcanele.

Punem rosiile in borcane, umplem cu zeama lasate de la acestea, adaugam cate 1 lingurita de sare si 2 de zahar in fiecare borcan si strangem bine capacele.

Punem pe fundul unei cratite un prosop, punem borcanele si umplem cratita cu apa. Punem la fiert la foc mic,pentru 50 de minute sau pana cand da in clocot.

TIPS-URI

1

Din cele 3,5 kg de rosii mi-au iesit 4 borcane.

2

Se pot adauga si alte legume alaturi de rosii sau plante aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii intregi in suc propriu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos