Zarzavat pentru ciorba

de Oana in Bulion, 10 Iul 2009 | 41840 vizualizari

 

Este mult mai sanatos zarzavatul facut in casa si mult mai gustos, fara conservanti!

 

INGREDIENTE

  • 20 kg rosii coapte, de gradina
  • 4 kg ardei gras
  • 3 legaturi patrunjel
  • 4 legaturi leustean
  • 6 linguri sare grunjoasa
Portii: 22
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru ciorba:

Rosiile se spala, se curata de piele, se scot cotoarele (toata partea verde) si se maruntesc la robot (sau se dau prin masina de tocat). Ardeiul gras se spala, se curata si se taie cubulete cat mai mici. Verdeata se spala si se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele intr-o oala inalta si incapatoare si se fierbe la foc potrivit o ora.

Se pune zarzavatul  in borcane de 800 g, deasupra se toarna 2 linguri cu ulei, se inchid bine capacele si se fierb la bain-marie, la foc mic, 2 ore. Se scot pe o patura si se invelesc bine si se lasa asa la racit.

Ies 22 de borcane de 800g. Se poate zarzavatul si in sticle cu gura mai larga, fiecare cum prefera. Un borcan e perfect pentru o oala cu ciorba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru ciorba" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Oana 1

17.07.2009, 15:14

Multumesc Buni, dar uite ca nu stiam Si am facut in alti ani si cu ardei gras verde si rosu, amestecat, nu s-a schimbat deloc gustul...

karmen 1

01.09.2009, 10:16

si eu am facut aceasta reteta dar am pus si 2 legaturi de frunze de telina

Oana 1

06.10.2009, 15:44

Karmen, super! merge la fix telina, se poate pune ce verdeata vrea fiecare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de corcoduse verzi