Reteta de preparare a papanasilor
Imi plac tare mult papanasii , si mai ales acestia fierti. Reteta am modificat-o in timp ca sa fie mai light , idee de pesmet prajit nu ma prea incanta asa ca l-am inlocuit cu nuca de cocos , si in mijloc de data asta le-am pus cate o migdala .
Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci o punem intr-un castron mai inalt si o maruntim cu furculita .
Adaugam ouale , zaharul , zaharul vanilat si grisul de grau si omogenizam foarte bine . (daca branza nu este stoarsa foarte bine atunci mai trebuie sa puneti o lingura de gris )
Pe foc punem o oala cu 2 litri de apa la fiert .
Pana fierbe apa vom forma papanasii : cu o lingurita luam din compozitie si cu palma uda formam bile , in mijlocul lor infigem cate o migdala si rotunjim din nou papanasul.
Asezatii pe un fund de lemn umed.
Procedam la fel pana terminam compozitia din castron .
Cand apa da in clocot punem in ea papanasii si ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata , va dura cam 2-3 minute .
Pana cand papanasii se ridica punem nuca de cocos intr-o farfurie si pregatim o lingura cu gauri (cu ciur) sa scoatem papanasii .
Dupa ce se ridica deasupra apei trebuie sa ii scoatem cat mai repede ca sa nu crape , ii scurgem de apa si ii punem in nuca de cocos.
Asezam pe un platou si ii servim calzi cu smantana dulce amestecata cu 1-2 linguri de zahar pudra , si scortisoara .
1
nuca de cocos poate fi inlocuita cu nuca macinata , sau cu pesmet(50 gr pesmet prajit in 2 linguri de ulei )
2
se poate pune in mijloc visine, stafide etc sau nimic