Reteta de preparare a papanasilor fierti

de MotanLaOale in Dulciuri, 22 Aug 2013 | 14982 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Am facut pentru prima oara dupa reteta lui Gaby. Au iesit buni, dar parca tot cei prajiti sunt adevaratii papanasi!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500g branza de vaci
  • 200g gris
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50g unt
  • 200g pesmet
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor

Se amesteca branza cu grisul, zaharul si zaharul vanilat.

Se amesteca ouale pe rand amestecand dupa fiecare.

Se lasa deoparte in frigider 20-30 minute.

Untul se topeste intr-o tigaie, se pune pesmetul si se rumeneste putin pana isi schimba culoarea.

Se lasa la racit si rece se amesteca cu zaharul pudra.

Se pune apa la fiert cu putina sare intr-o oala mare.

Cand clocoteste se da focul mic.

Cu mana umeda se formeaza bile potrivite si se pun la fiert in oala la foc potrivit.

Sunt fierte cand se ridica la suprafata.

Se scot cu o paleta, se tavalesc prin pesmet si se pun pe platou.

Le-am servit cu smantana si dulceata de visine.

Se pot servi cu price toping va place.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Branza de vaci trebuie sa fie scursa bine de zer.

2

Daca amestecul este prea moale se poate pune inca putin gris.

3

Daca amestecul este prea tare se mai poate adauga un ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert reteta de preparare a papanasilor fierti