Quinoa cu broccoli

de adnia in Mancaruri de legume, 6 Sep 2013 | 5202 vizualizari

 

Pentru o masa rapida si gustoasa, am alaturat doua ingrediente pe care le iubim...ce a iesit? Pai, o bunatate...altfel se putea?:)
Inainte de a va prezenta reteta, va spun ca se poate consuma atat cald, cat si rece, ca atare, sau ca garnitura...noi am servit asa cum este, ca fel principal, si tare bine am facut!

 

INGREDIENTE

  • -1 ceasca de quinoa
  • -1 buchetel de broccoli
  • -1/2 legaturica de marar proaspat
  • -sare, piper, dupa gust
  • -1 lingura ulei de masline presat la rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quinoa cu broccoli:

Se spala quinoa in 4-5 ape, deoarece pelicula care acopera bobitele are un gust amarui( daca este foarte bine spalata, quinoa are un gust usor asemanator cu cel de nuca). Se pune la fiert, impreuna cu 2 cesti de apa. Se fierbe la foc mic aprox. 15 minute, apoi se acopera vasul si se lasa deoparte inca 10 minute, timp in care quinoa absoarbe restul de apa si devine mai pufoasa. Dupa ce quinoa a absorbit apa, aceasta se toarna intr-un bol mai incapator. 

Intre timp, broccoli se apala cu apa rece, se desfac buchetelele si se pun la fiert in abur pentru 10 minute (aparatul de gatit cu aburi este foarte util; daca nu aveti un astfel de aparat, broccoli se fierbe in apa clocotita si usor sarata timp de 5-7 minute).

Se scot buchetelele de broccoli de la fiert si imediat se plonjeaza intr-un castron plin cu apa rece cu gheata (acest procedeu asigura pastrarea culorii verzi naturale a legumei). Se scurg bine intr-o sita, dupa care se adauga in bolul cu quinoa.

Se toaca mararul, se adauga si acela in bol, se toarna lingura de ulei de masline, se amesteca totul bine, cu ajutorul unei spatule, se potriveste de sare si piper, dupa care se poate servi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

pentru o aroma mai intensa, se poate adauga si putin praf de chilli, eventual si alte ierburi proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quinoa cu broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi bicolor