Prajitura cu cirese

de CameliaR in Dulciuri, 27 Aug 2015 | 4974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 14 linguri de faina
  • 100 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 800 g cirese
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc iar apoi se pun 4 linguri de zahar si amestec. Procedez astfel pana termin cele 18 linguri de zahar. Apoi pun galbenusurile si mixez bine dupa care torn uleiul. Amestecam pana obtinem omogenitate.

Urmatorul pas consta in punerea fainii putin cate putin amestecand usor cu o lingura de lemn.

Apoi se pune praful de copt si zaharul vanilat si amestec. La final am pus laptele ca sa mai subtiez compozitia. Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pun ciresele taiate pe jumatate deasupra compozitiei.

Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa 30-40 min la 175 grade C. Presarati cu zahar pudra inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Rocsi 1

28.08.2015, 20:57

Ce buna este. Bun venit la noi!

mihaelar63 1

31.08.2015, 23:52

Imi place praji Ce se vede si verde [ or fi cirese albe ? ]Vizual asta mi-a starnit curiozitatea .
Bine ai venit la Bucatras

CameliaR 1

01.09.2015, 10:14

Bine te-am gasit Mihaelar63.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]