Desert briose din galbenusuri si limoncelo

de iry-gabriela in Dulciuri, 10 Aug 2017 | 7423 vizualizari

 

Am primit pachet de la sora mea o sticlă de limoncelo și pentru că nu mă dau în vânt după alcool, m-am gândit să încerce să-l folosesc la câteva brioșe cu aromă de lămâie.

 

INGREDIENTE

  • 6 gălbenușuri
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 lingură de limonecelo
  • Coaja de la o lămâie
  • Esență de lămâie
  • Un praf de copt
  • 250 g de făină
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose din galbenusuri si limoncelo:

Gălbenușurile se amesteca impreuna cu zahărul, cu un mixer, până se topește zahărul și se formează o pastă cremoasă.
Peste aceasta se va adăuga, rand pe rand: uleiul, apoi laptele, lingura de limoncelo, coaja rasa de lămâie și esență de lămâie, amestecând tot cu mixerul.
La final, se adăuga făina in care am adăugat praful de copt și amestecam până la omogenizare.
Compoziția rezultată se va pune în forme de brioșe și apoi se va da tava la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.
După ce le-am scos din cuptor și le-am lăsat la răcit, le-am pudrat cu zahăr pudră.
Sper să vă placă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose din galbenusuri si limoncelo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]