Trebuie sa profitam din plin de sezonul fructelor aromate si delicioase,la iarna o sa le ducem dorul,congelate nu mai sunt asa de bune.Asa ca am combinat niste caise cu zmeura,va garantez ca nu s-au suparat deloc ......
Galbenusurile le frecam cu zaharul pana acesta se topeste ,adaugam uleiul ca la maioneza. Separat albusurile le batem bine. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in galbenusuri, apoi adaugam albusurile amestecand usor de jos in sus. Oprim cateva linguri din compozitie in care adaugam cacaoa si laptele. Tapetam tava cu unt si faina, turnam compozitia galbena si apoi pe cea maro si ne jucam un pic prin ea cu un bat de frigaruie ( cum se vede in imagine).
Caisele le curatam de coaja si le taiem in bucati mai mici apoi le tavalim prin zahar. Dam tava la cuptorul preancalzit, timp de 10 min, apoi o scoatem si punem caisele si zmeura, bagam tava din nou la cuptor. Este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava si lasam sa se raceasca, apoi taiem in bucati potrivite.
Se poate pudra cu zahar sau lasa asa cum este.
1
albusurile se bat cu un praf de sare
2
ca sa nu se lase fructele pe fundul tavii,nu le punem de la inceput
3
tava are dimensiunile 35/25