Astăzi îți prezentăm o rețetă ingenioasă și interesantă de prăjitură aromată, cu caise în blat. Blatul va avea o culoare superbă, iar prăjitura te va cuceri prin textura pufoasă și umedă și multă aromă.
Pentru Prăjitura cu caise în blat - Super pufoasă și aromată, am folosit următoarele ingrediente: ouă, făină, zahăr, caise, ulei.
Cum se prepara Prăjitura cu caise în blat - Super pufoasă și aromată:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile 20 x 30 cm. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Sparge ouăle într-un bol și adaugă zahărul și un praf de sare. Cu ajutorul unui blender vertical, pasează ingredientele din bol. Adaugă caisele fără samburi și pasează din nou până obții o compoziție fină. Adaugă esența de vanilie și uleiul și amestecă ușor. Încorporează făina amestecată cu praful de copt.
Toarnă compoziția în tava de copt și așază jumătăți de caise pe toată suprafața.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de aproximativ 35-40 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoată tava din cuptor și lasă prăjitura la temperat. Pudreaz-o cu zahăr și servește cu poftă. Este foarte aromată, pufoasă și delicioasă.