Prajitura "Albinita"

de Carmen_g in Prajituri, 31 Ian 2012 | 13063 vizualizari

 

Albinita, este o prajitura delicioasa, care se topeste in gura de buna ce e. Nu cred ca are nevoie de prea multe prezentari, pentru ca este destul de cunoscuta. Azi va prezint varianta mea de Albinita :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 600 g faina
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 6 linguri lapte
  • 50 g ulei
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • Pentru crema:
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 180 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 80 g gris
  • 200 g unt
  • dulceata acrisoara ( eu am avut gem de prune)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Albinita":

Pentru foi: Oul, zaharul, uleiul, mierea, bicarbonatul si 2 linguri de lapte, se pun intr-o cratita pe aragaz la foc mic. Se amesteca incontinuu pana compozitia se inchide la culoare.  Se ia de pe foc, se adauga celelalte 4 linguri de lapte rece, dupa care se incorporeaza treptat faina, si se framanta bine.

Aluatul se imparte in 4 parti egale. Dosul unei tavi se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina( sau se poate pune hartie de copt) dupa care o parte din aluat se intinde pana ajunge la dimensiunea tavii. Se pune in cuptorul preincalzit, si se coace in aproximativ 6-7 minute. Cand se scoate din cuptor foaia e inca moale, dar dupa aproximativ 1 minut, se intareste si devine casanta. Trebuie manevrata cu grija sa nu se sfarame.
La fel se procedeaza si cu celelalte 3 foi.

Pentru crema: Laptele, zaharul si mierea se pun la fiert. Cand da in clocot se adauga grisul in ploaie amestecandu-se incontinuu pana se ingroasa. Se lasa deoparte pana se raceste.
Cand a ajuns la temperatura camerei, se adauga untul si vanilia. Se amesteca bine pana devine o crema spumoasa.

Ansamblarea prajiturii: Peste prima foaie se pune jumatate din crema de gris si se niveleaza. Urmeaza a doua foaie peste care se intinde gemul in strat uniform. Peste a 3-a foaie se pune celalta jumatate de crema. Deasupra se pune ultima foaie.

Se tine o zi la loc racoros, pana se fragezesc foile. Inainte de a portiona prajitura, se pudreaza cu zahar.

E ataaaaat de buna. O mancam cu mare pofta, si intotdeauna fac cate 2 portii, sa fiu sigura ca ajunge:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Albinita"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]