Pilaf de orez cu pui si fenicul

de lia maria in Pui, 22 Mar 2013 | 3913 vizualizari

 

Un meniu rapid cu un gust deosebit, aromat si foarte, foarte gustos !
Va recomand sa incercati reteta yumi,yumi... sigur nu veti regreta .

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de aprox. 1kg
  • 2 linguri ulei
  • 1 bucata fenicul
  • 2 morcovi
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa
  • 1 fir praz
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras galbena
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cani orez
  • Sare
  • Piper alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu pui si fenicul:

Spalam si portionam puiul. Curatam, spalam zarzavatul, morcovii si telina le dam prin razatoarea mare, ceapa, prazul si feniculul le tocam. Orezul il spalam bine in mai multe ape.

Luam un wok incapator, incingem uleiul si calim bucatile de pui, amestecand astfel incat sa prinda culoare pe toate partile, cam 5’ la foc mare. Apoi scoatem intr-un castron bucatile de pui si adaugam in tigaie, pe rand, la interval de aprox 1’, ceapa cu feniculul, apoi ardeii, zarzavatul ras, orezul si la final bucatile de pui. Amestecam totul bine si transferam amestecul intr-o tava mare si adanca (eu am folosit tava delimano). Adaugam 5 cani de apa, asezonam cu sare si piper, amestecam si dam la cuptorul dinainte incalzit, 25’ la foc mare.

Se poate servi imediat.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui si fenicul" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu orez brun si legume