Pilaful cu ciuperci este o mâncare simplă, dar savuroasă și potrivită și pentru zilele de post.
Pentru a pregăti acest Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos, și nevoie de ingredientele următoare: orez, ciuperci, ceapă, morcov.
Cum se prepara acest Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos:
Curăță și toacă mărunt ceapa și rade morcovul. Taie ciupercile în jumătăți.
Pune la încins ulei într-o cratiță mare și rumenește ceapa și morcovul. În momentul în care s-au călit, adaugă ciupercile. Lasă puțin la gătit, apoi adaugă o cană de orez și 4 și 1/2 de apă. Condimentează cu sare și piper după gust.
Acoperă cratița cu un capac și lasă totul la fiert, la foc mic, până când orezul absoarbe tot lichidul și devine fiert și cremos. După ce a fiert, oprește focul și lasă pilaful acoperit pentru încă 15 minute, apoi îl poți servi.
Dacă îți place, poți garnisi cu pătrunjel verde tocat.