Pilaf

de nilgun in Mancaruri de post, 7 Iul 2013 | 4301 vizualizari

 

O reteta usoara...dar buna

 

INGREDIENTE

  • 1 cescuta si jumatate de orez
  • 4 cescute de apa
  • 2 morcovi
  • ceapa verde cateva bucatele
  • 4 rosii de gradina
  • 2 maini de bulgur sfaramat
  • sare
  • piper
  • chimen
  • ardei iute rosu uscat
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf:

Morcovii si ceapa se taie bucatele mici si se calesc in 2 linguri ulei de masline. Peste se pune orezul , se caleste si acesta cateva minute dupa care se completeaza cu 3 cescute de apa, se pune sare, piper si chimen. Se mai lasa la fiert.

Rosiile se taie si ele cubulete si se pun peste orez. Se mai lasa la fiert, se pune si ardeiul iute tocat marunt si se fierbe , daca e nevoie se mai pune apa, am mai pus o cescuta.  Am pus si o cescuta de bulgur sfaramat. 

Cand orezul e moale e gata facut. Se pune patrunjel proaspat tocat.

Am servit cu gogosari, ultimii pe anul asta. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]