Este o carne dulceaga bogata in proteine si slaba in grasimi, dar totodata foarte gustoasa.
Pulpa de caprioara se feliaza.
Cepele (3 bucati) se curata si se taie marunt. Morcovii ( 2 bucati) se curata si se taie rondele.
O parte din ulei se toarna intr-o cratita mai lata impreuna cu ceapa si morcovii si se calesc pana cand ceapa devine sticloasa. Peste ele se adauga feliile de carne de caprioara si se pune capacul pe oala sa se inabuse pana cand carnea isi schimba cumoarea. Se intoarce carnea si pe cealalta parte. Se adauga peste carne zaharul ( cat se ia intre 3 degete), cimbrul, piperul si sarea. Carnea mea fiind congelata a lasat apa si nu a mai trebuit eu sa adaug, dar daca este necongelata se adauga apa cat sa acopere carnea. Cand apa scade de pe carne si nu este fiarta se mai adauga apa fiarta nu rece pentru a nu o opri carnea din fierbere si sa nu se intareasca. Cand este gata carnea este foarte frageda iar ceapa si morcovii formeaza un sos.
Pentru pilaful de orez se cantareste o cana de orez .Se spala.
Se curata cealalta ceapa ramasa si se rade morcovul pe razatoarea mare. In restul de ulei ramas se caleste ceapa si morcovul. Se adauga orezul, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga 3 parti de apa si se fierbe pana bobul de orez devine fiert,
se serveste alaturi de carnea de caprioara si cu castraveti murati.
1
zaharul se adauga pentru a fragezi carnea si a fi foarte moale