Penne cu ton și sos de roșii

de ionix in Penne, 8 Dec 2011 | 4846 vizualizari

 

am aceasta reteta de la o prietena stabilita in Italia.

 

INGREDIENTE

  • o cutie cu penne barilla
  • o cutie cu roșii cuburi
  • 300 ml suc de roșii
  • două cepe galbene
  • 3 cutii de 250 g cu ton în ulei
  • sare și piper după gust
  • o lingură cu ulei de măsline
  • o lingură cu apă
  • puțin busuioc
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ton și sos de roșii:

 Pennele barilla se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, dar timpul îl scurtăm cu 1 minut. 

Ceapa se curăță bine, se spală și se taie cubulețe.

Uleiul și apa se pun la încins iar peste uleiul încins punem ceapa la călit. Lăsăm până se înmoaie ceapa iar apoi turnăm tonul, cu tot cu uleiul în care a stat. Lăsăm la călit cu ceapa încă vreo 5 minute, la foc mic.Turnăm sucul de roșii și roșiile cubulețe, punem sare, busuioc și piper și lăsăm până dau într-un clocot.

Turnăm pastele fierte și mai lăsăm încă vreo 2 minute, pentru a-și lua gust și pastele.

Se servesc cu parmezan sau cașcaval ras.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ton și sos de roșii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu smantana si ciuperci