Paste cu spanac

de Furnicuti in Paste, 2 Mar 2011 | 7079 vizualizari

 

Un pranz rapid si sanatos, plin de vitamine si minerale.

 

INGREDIENTE

  • 130 g paste scurte, preferabil integrale
  • 150 g telemea sau cascaval
  • 200 g baby spinach 
  • 50 ml lapte
  • 1 capatana usturoi
  • 2 - 3 linguri ulei de masline
  • piper
  • 1 lingurita seminte de susan (optional)

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu spanac:

Din capatana de ustuoi taiem cativa milimetri din capatul cu mustatile, apoi o asezam pe o bucata de hartie de copt. Presaram cu putina sare, 1 lingura ulei de masline, strangem bocceluta din hartie de copt si o legam cu ata. Dam la cuptorul incins la 180 de grade cam 30 de minute, dupa care desfacem hartia si lasam usturoiul sa se raceasca.

Pastele le fierbem conform indicatiilor de pe pachet, le clatim si le lasam sa se scurga. Pregatim sosul pentru paste din branza taiata cubulete, lapte, usturoiul curatat, piper si 1 lingura de ulei de masline. Punem ingredientele intr-un blender sau le pasam folosind piciorul vertical al mixerului. Intr-o tigaie antiaderenta mare (preferabil un wok) calim spanacul 2 - 3 minute, amestecand mereu. Spanacul trebuie sa ramana crocant, doar sa se inmoaie putin. Amestecam pastele cu spanacul si cu crema de branza, asezam pe farfurii si deasupra presaram semintele de susan simple sau rumenite putin intr-o tigaie de teflon, fara ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu piept de pui si branza