Coltunasi cu branza

de bucatarimcudiana in Paste, 3 Apr 2011 | 9967 vizualizari

 

pentru acesti coltunasi am primit inspiratie de la ina http://retete-ina.blogspot.com/2011/03/coltunasi-cu-branza-si-friptura-de.html
cand am vazut retetele ei mi-am spus ca neaparat trebuie sa fac si eu, insa i-am facut in varianta dulce si a iesit ceva senzational.

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • aproximativ  200 gr faina
  • 2 oua
  • 10 ml  apa minerala,sare

pentru umplutura:

  • 1/2 pachet branza de vaci
  • 4-5 linguri dulceata de visine

pentru tavalit coltunasii:

  • 1 cub de unt
  • 100 gr.pesmet
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri zahar tos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu branza:

Intr-o oala incapatoare punem apa la fiert cu cateva picaturi de ulei si sare. Facem un aluat din oua, apa si sare.
Pe blatul de lucru infainat intindem o foaie subtire din aluat
Taiem cercuri din care vom forma  coltunasi
Cercul de aluat se pune in forma ,se adauga o lingura din compozitia de branza cu dulceata
Strangem bine 
Asa am obtinut coltunasul
Dupa ce am pregatit toti coltunasii, preparam pesmetul
Intr-o tigaie topim untul, adaugam pesmetul,il prajim putin,adaugam zaharul vanilat si zaharul tos. Coltunasii ii punem la fiert in apa clocotita si ii lasam sa fiarba pana isi dubleaza volumul
Cu atentie, ii scoatem cu o spumiera si ii tavalim prin pesmet.

Sunt extrem de deliciosi,serviti calzi

TIPS-URI

1

daca nu avem forma de coltunasi putem folosi un pahar

2

conltunasii impaturiti se preseaza pe margine cu dintii unei furculite ca sa nu iasa umplutura la fiert

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carnati si branza