Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca

de Rahela Velicu in Porc, 20 Iun 2021 | 7320 vizualizari

 

Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca
Papricasul cu carne de porc este un preparat traditional din bucataria central-europeana, indeosebi popular in Ungaria si Transilvania. Acest fel de mancare este renumit pentru bogatia sa de arome, obtinuta prin combinarea carnii fragede de porc cu un sos cremos si condimentat cu paprika. De altfel, numele "papricas" deriva din ingredientul sau cheie, paprika, care confera preparatului atat culoarea sa rosie vibranta, cat si gustul sau caracteristic, dulce-picant.

Originea si Traditia



Papricasul are radacini adanci in cultura culinara maghiara, unde este considerat un fel de mancare de baza. In Transilvania, papricasul cu carne de porc a devenit de asemenea un fel de mancare traditional, reflectand influentele culinare unguresti din regiune. Aceasta mancare se gateste adesea pentru mesele de familie si ocaziile speciale, fiind apreciata pentru simplitatea si savoarea sa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca
  • 700-800 g carne de porc
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi/ kapia
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 100 g faina
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita ardei boia
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca:

Cum se prepara Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca

Ceapa si ardeiul tocate se pun la calit pentru 7-8 min.

Adaugam si carnea taiata cuburi si lasam 15 min. la calit, pana cand devine albicioasa.

Adaugam pasta de tomate, 1 cana de apa sa acopere carnea, sare piper si ardei boia si lasam la fiert 30-35 de min. Mai adaugam apa daca mai este nevoie.

Batem ouale bine, adaugam faina si lasam 5 min. deoparte, apoi cu lingurita punem galustele in papricas. Atentie: sa fie suficienta zeama sa aiba unde sa fiarba, daca vi se pare putina, mai puneti o cana de apa inainte sa puneti galustele. Lasam la fiert inca 20 de min., iar la final presaram patrunjelul.

Se serveste cu paine de casa si o salata de varza. Recomandam si gulas de vita

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc cu sos si mamaliga