Oua mexicane

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2016 | 5516 vizualizari

 

Acum ceva timp, am vazut aceasta reteta pe Paprika si am notat repede ce trebuie si cum se face. Tot am zis ca le fac, dar mereu imi lipsea ceva ingrediente. Zilele astea am primit cateva oua de tara, aveam cam ce trebuia si am zis ca este momentul acestei retete. Sunt super bune si foarte consistente, sosul delicios, lipia usor crocanta pe margini, iar ouale facute exact cat trebuie, ca atunci cand infingi furculita in el sa curga frumos galbenusul. Un mic dejun copios!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 cepe verzi
  • 1 cutie rosii intregi decojite in suc de rosii
  • 1 cutie fasole boale albe mari (400 gr)
  • 3 linguri boabe de porumb
  • 50 gr mozzarella
  • 50 gr cascaval
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura ulei
  • 2 lipii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua mexicane:

Ceapa verde o spalam si o taiem rondele, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate.
Rosiile decojite le tocam marunt, fasolea boabe o scurgem de zeama.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usutroiul si le innabusim la foc mic 2-3 minute.
Adaugam rosiile tocate, le lasam sa clocoteasca 2-3 minute, apoi punem fasolea si boabele de porumb.

Amestecam totul si lasam sa fiarba maxim 5 minute la foc mic.
Condimentam cu sare, piper, boia dulce si busuiocul uscat.
Luam tigaia de pe foc, lasam 2-3 minute sa se racoreasca.
In continuare fie folositi un vas mai mare de ceramica, fie faceti portii individuale, eu am ales sa fac in vase mici.
Luam doua vase mici, de yena, de ceramica, punem cate o lipie in fiecare.
Turnam sosul in mod egal in fiecare vas, apoi spargem cate doua oua in fiecare. Le puneti usor sa nu se imprastie galbenusul.

Cascavalul si mozzarella le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, le presaram deasupra, doar pe oua nu puneti.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.
Miscam putin de vase sa vedem daca albusul s-a inchegat si cand ouale sunt gata, le scoatem din cuptor.
Le lasam putin la racorit si servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua mexicane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Rocsi 1

05.03.2016, 19:23

Multumesc Dantes

Aletta 1

06.03.2016, 09:47

wow,Rocsi ce bine arata!! Bravoo

Corinuta 1

06.03.2016, 10:26

Excelenta idee! Abia aștept să încerc rețeta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi cu branza