Nuci umplute

de Gicuta in Dulciuri, 21 Ian 2015 | 16171 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g untura (unt sau margarina),
  • 4 oua,
  • o cana de zahar,
  • 1 plic de amoniac,
  • coaja de lamaie sau esente,
  • un praf de sare,
  • faina cat cuprinde.
  • Pentru crema:
  • 50 g de cacao,
  • 125 ml apa,
  • 150 g zahar,
  • un pachet unt,
  • 4 galbenusuri,
  • esenta de rom,
  • nuca macinata.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Aluat: Mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam untura, amoniacul stins in otet, esentele si coaja de lamaie. Omogenizam bine, apoi punem faina treptat pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa.

Crema: Peste cacaoa amestecata cu jumatate din cantitatea de zahar se toarna apa, apoi se pune la fiert la foc mic .Galbenusurile si cealalta jumatate din cantitatea de zahar se freaca spuma si se toarna peste crema fierbinte de cacao, amestecand continuu. Se fierbe in continuare la foc mic sau baie de abur, pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Se da deoparte si se lasa la racit. Untul il topim pe jumatate, apoi il mixam pana devine pufos ca o crema si il incorporam in compozitia racita de galbenusuri. Adaugam nucile macinate si aromam dupa gust cu esenta de rom.

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]