Mancare de naut cu carne de vita

de nilgun in Vita, 5 Aug 2013 | 14352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti de naut
  • 2 morcovi
  • 1 bucata carne de vita
  • 1-1/2 ceapa
  • jumatate ceasca ulei de masline
  • 1 lingura pasta de rosii
  • ardei iute (care nu a fost prea iute)- 1 bucata verde, jumatate rosu
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • chimen dupa gust
  • cimbru dupa gust
  • ghimbir - 1 bucatica cat un catel de usturoi
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de naut cu carne de vita:

Nautul se pune de seara intr-un vas cu apa. Pana a doua zi isi va dubla volumul.  A doua zi se spala in mai multe ape. 

Intr-un vas se pune uleiul, ceapa tocata marunt si morcovul taiat rondele. Se caleste cateva minute, dupa care se pune o lingura buna de pasta de rosii, se mai caleste 2 minute, se pune nautul, peste naut se toarna 6 cescute de apa, ardeiul iute tocat, chimenul, sarea, piperul, cimbrul, ghimbirul si usturoiul. Carnea care a fost fiarta separat, se taie bucatele, se asezoneaza cu sare si piper si se pune peste naut. 

Se pune capacul si se fierbe la foc alert jumatate de ora, dupa care se incetineste focul si se mai lasa la fiert cam 45 de minute pana ce nautul este inmuiat.

Se opreste focul si se pune patrunje tocat deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de naut cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]