Si iarasi carnita,dar o carnita asa de buna si moale de se topeste in palat,cu gusturi si arome simple dar impreuna sunt fantastice,pregatirea este mai lunga pentru carne dar merita,sper sa va placa si voua.
Pregatirea dureaza putin mai mult, dar merita cu siguranta.
Mai intai punem bucata de carne intr-o cratita incapatoare, cu toate mirodeniile, uleiul de masline, ceapa, morcovii si o lasam sa se rozoleasca putin, apoi adaugam si vinul, tuica, apa cat cuprinde. Saram, punem si ardeiul iute si lasam cu capacul putin deschis aproape 4 ore bune.
Iintre timp pregatim si mazarea intr-o craticioara cu o ceapa mica taiata fin, un morcov, sare si putina apa, cu capacul inchis. Lasam pana fierbe, apoi amestecam si cand se usuca mai adaugam inca putina apa. Este gata in maxim 30 de minute.
Dupa de carnea a fiert bine, o scoatem si o taiem felii.
Morcovii si sosul ce a ramas il bagam la storcator si facem un sos.
Pregatim si farfuriile si asezam cate o felie de carne cu sos de morcovi deasupra, mazare ca garnitura si pofta mare!