Mancare de mazare

de diaconta in Porc, 3 Iul 2011 | 6729 vizualizari

 

O mancarica de mazare cu carnita de porc ,facuta domol,asa ....ardeleneste, in oala de lut.Demult o aveam pe lista de asteptare si iata ca in sfarsit i-a venit randul.O minunatie de mancare,ma laud si eu,dar daca o incercati ,veti vedea ca nu v-am pacalit.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr mazare boabe
  • 300 gr pulpa de porc
  • 5 morcovi
  • 1/2 lingura faina
  • lapte
  • 3 linguri smantana
  • 2 buc ceapa
  • marar,leustean
  • ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare:

Se curata ceapa si se taie marunt.In oala de lut se pune putin ulei si punem ceapa sa se caleasca.Adaugam apoi si carnea taiata bucati.O lasam o vreme sa se prajeasca domol.asa cum am spus,in oala de lut procesul este foarte lent.Mai apoi turnam doua pahare de apa rece,punem sare si putin piper si lasam sa fiarba incetisor.Cand carnea este aproape fiarta,punem si morcovii curatati si taiati bucati(morcovii noi se vor fierbe foarte repede) ,mazarea si leusteanul.

Cand este fiarta si mazarea,desfacem faina cu putin lapte si o adaugam in oala,amestecand sa nu se faca cocoloase.Punem si cele trei linguri de smantana si mararul tocat fin.Mai lasam pana cand mancarea capata putina consistenta si ....cam asta a fost.

Nu-mi ramane decat sa va spun .....Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]