Legume la grătar

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2012 | 5711 vizualizari

 

Garnitura perfectă pentru orice friptură la grătar sau o minunată salată de legume în zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 4 ciuperci mari sau 8 mici,
  • 2 roșii mari sau 4 mici,
  • 2 ardei grași,
  • lista poate continua cu legumele preferate.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la grătar:

Legumele se spală și se zvântă. Dovleceii se taie rondele. Morcovii se curăță de coajă și se taie rondele. Le tăiem pe oblic să obținem felii mai mari. Ceapa se curăță de coajă și se taie rondele de 1/2 cm. Ciupercile se taie felii doar dacă sunt mari, dacă le avem mici le lăsăm întregi. Roșiile mari se taie în două, cele mici se lasă întregi. Ardeii grași se curăță de semințe și se înlătură cotorul, după care se taie fâșii. Cam astea au fost legumele mele, dar lista poate continua cu vinete, fenicul, sparanghel.... Se încinge grătarul (sau plita la aragaz). Se stropesc legumele cu foarte puțin ulei (de măsline de preferat) și se pun pe grilul încins sau pe grătar când jarul nu mai are flacără. Legumele se fac foarte repede și se pot arde foarte repede, așa că le supraveghem cu atenție. Se întorc pe ambele părți pentru o coacere uniformă. Se condimentează cu sare și piper numai după ce s-au luat după grătar.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la grătar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei si vinete la gratar