Punem 1 l de lapte la fiert la foc mic cu un plic de zahar vanilat.
Separam albusurile de galbenusuri. Pana fierbe laptele noi batem albusurile si zaharul pudra pana devin o spuma tare, care nu mai cade de pe tel. Apoi diluam budinca de vanilie in 1/2 cana de lapte si o amestecam cu galbenusurile batute bine.
Cand laptele da in clocot incepem sa punem cu o lingura uda albus in cratita de lapte. Fierbem pe rand bulele de albus, cate 4-5 in acelasi timp, avand grija sa le lasam aproximativ 2 minute pe ambele parti. Scoatem apoi bulele fierte intr-un castron. Facem acest lucru pana terminam cantitatea de albus batuta spuma.
Cand am terminat de fiert bulele de albus turnam usor amestecul de budinca de vanilie si galbenusuri peste lapte si amestecam cu un tel. Lasam pe foc pana se ingroasa putin compozitia. Dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca putin, pentru ca apoi sa turnam sosul peste bulele de albus.