Desert spirale cu halva

de mirela0911 in Dulciuri, 24 Mar 2015 | 22049 vizualizari

 

Au iesit tare bune ca nu m-am putut abtine si am mancat 4 bucati, seara! :D

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura faina alba
  • 500 g faina alba
  • un praf de sare
  • 3 lingurite zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 linguri ulei
  • apa cat cere aluatul
  • 200 g halva cu cacao
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere de albine
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert spirale cu halva:

Pregatim pentru inceput maiaua: Intr-un vas se pun in jur de 150 ml apa calduta pe care o amestecam cu 1 lingurita de zahar, 1 lingura de faina si dizolvam drojdia, apoi lasam 15 minute sa dospeasca.

Intr-un bol se pune faina, se amesteca cu sarea si zaharul apoi se face in mijloc o gropita in care se pune uleiul, coaja de lamaie si maiaua. Se amesteca cu o lingura si se mai adauga apa calduta in functie de cat cere aluatul. Se rastoarna compozitia pe masa de lucru si se framanta cu mana pana se obtine un aluat elastic si care nu se lipeste de degete. Se lasa la dospeaspit pentru o jumatate de ora, intr-un loc cald.

Se intinde aluatul in forma dreptunghiulara cu o grosime de cca 3-4 mm. Halvaua se da pe razatoarea mare si se intinde peste aluat. Se ruleaza strans apoi se taie in bucati de cca 5 cm fiecare. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si se aseza spiralele la distanta intre ele si se lasa sa creasca inca 15-20 de minute. Se dau la cuptor incins in prealabil la 190 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.

Intr-o craticioara se pun cei 150 ml apa si se incalzeste atat cat sa putem dizolva mierea de albine. Se scoate tava din cuptor si se stropesc spiralele cu siropul caldut. Se lasa la racit daca aveti rabdare, dupa care se servesc. Bune rau!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi si halva simpla sau cu alte arome, sau chiar cu alte feluri de umpluturi.

2

Nu este obligatoriu sa insiropati spiralele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert spirale cu halva" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post