Gulyas de porc

de Panacris in Porc, 4 Iun 2013 | 4181 vizualizari

 

V-am prezentat mai demult gulyas de porc a la Edi, acum a venit rândul și lui Panacris. Simplu, savuros și gustos;)

 

INGREDIENTE

  • pulpă de porc cca. 1000 g,
  • ceapă,
  • ardei gras,
  • ardei iute,
  • boia de ardei dulce,
  • grăsime de porc (untură!),
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • amidon/ făină albă de grâu cca. 4-5 linguri.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyas de porc:

Ceapa, ardeii se curăță se toacă mărunt și se pun la dinstuit în puțină grăsime de porc, cca 10 minute, neacoperit. Carnea se taie în bucăți potrivite, apoi se adaugă la amestecul de mai sus, se completează cu apă, cât să fie acoperit, se lasă la fiert la foc mic, semiacoperit, cca. 50 de minute, completându-se cu apă la nevoie, se asezonează cu sare, piper și foaie de dafin.

Făina se desface în puțină apă rece, se adaugă puțină boia, sare și piper după gustul fiecăruia și se adaugă spre finalul fierberii. Se  lasă să mai dea cca. 2-3 clocote, apoi se oprește focul. Se servește ca atare sau alături de piure de cartofi, cartofi natur, orez sau mămăligă!

Poftă bună și spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyas de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Panacris 1

05.06.2013, 08:49

Ursulina

Lau 1

05.06.2013, 09:19

bunnnnn

Dea_Dea 1

05.06.2013, 09:34

Nooa ca m-ai prins cu bunaciuni de dimineata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca