Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci

de simona72 in Paste, 30 Iun 2015 | 7438 vizualizari

 

Atat de simplu, rapid si delicios...

 

INGREDIENTE

  • 1 punga gnocchi
  • 1 zucchini
  • 6-7 ciuperci champinion marisoare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • sare si piper proaspat macinat
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • zeama de la jumatate limeta(puteti sa puneti si coaja rasa de limeta)
  • pentru servit: branza Camembert taiata cubulete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci:

Gnocchi ii fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Zucchini, il spalam, ii taiem capetele, pastram coaja si il taiem in cubulete nu foarte mici. Ciupercile le taiem in jumatati, apoi in felii subtiri. 

Intr-un wok punem la incins 3-4 linguri ulei de masline. Adaugam usturoiul taiat marunt si-l calim pentru cateva secunde. Adaugam cubuletele de zucchini, ciupercile taiate si prajim totul la foc iute pentru 5-7 minute, pana sau rumenit usor ingredientele. In tot acest timp agitam putin tigaia in loc sa amestecam cu lingura. Adaugam smantana pentru gatit, cateva linguri din apa in care au fiert gnocchi(4-5 linguri), zeama de limeta si coaja razaluita daca va place, sare si piper dupa gust si lasam totul sa fiarba 3-4 minute. Cand sosul este gata adaugam busuioc proaspat taiat marunt, galustele de gnocchi, amestecam si lasam sa dea un clocot. Servim mancarea imediat si adaugam cubulete de branza camembert. Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

cu o zi inainte am facut un pui la cuptor. Pentru ca mi-a ramas jumatate de piept de pui, l-am folosit la aceasta mancare...am taiat pieptul in cubulete, am pus 2-3 linguri de apa in care au fiert gnocchi in vasul in care am facut puiul, am lasat sa dea in clocot si am pus totul in sosul alb cu zucchini si ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taietei de orez cu pui si legume