Gem de caise

de CameliaR in Dulceata / Gem, 18 Iun 2017 | 7602 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de caise
  • 1,3 kg zahar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Spalam bine caisele. Le scoatem samburii, apoi le taiem in bucati potrivite. Le punem in blender si le transforma intr-o pasta. Daca procedati in acest fel, o sa aveti un gem foarte fin.

Punem pasta de caise intr-o oala. Adaugam zaharul. Fierbem gemul la foc mic, pana cand compozitia scade pana la jumatate si capata o consistenta mai groasa. Nu fierbem mai mult de 2 ore. Atunci cand gemul se raceste, el o sa se ingroase si mai mult.

 Intre timp, spalam borcanele, apoi le sterilizam. Eu pun borcanele si capacele spalate si uscate in cuptor, la 100 grade C, timp de 15 minute. Pornesc cuptorul dupa ce am introdus borcanele.

Cand gemul este gata, il luam de pe foc. Cu ajutorul unui polonic, turnam gem fierbinte in borcane. Le strangem bine capacele si le intoarcem cu capacul in jos, pana a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]