Dulceata de prune

de bahna_violeta in Dulceata / Gem, 10 Aug 2012 | 4407 vizualizari

 

Cind am preparat reteta de dulceata am folosit niste prune mai galbene, nu din acelea violet.

 

INGREDIENTE

  • 500 g prune
  • 250 g zahar
  • nuca
  • zahar vanilinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Se spala bine prunele, se scot samburii, se toaca marunt, se amesteca cu zaharul vanilinat si zaharul normal si se pune la foc. Eu nu pun nuca la fiert pentru ca am impresia ca devine amaruie, de aceea aleg sa o pun la sfarsitul retetei.

Lasam la foc cam o ora sa fiarba bine si sa capete consistenta. Luam de pe foc, lasam la racit 10-15 minute apoi punem nuca taiata marunt dupa care putem pune in borcane.

Mie mi-au iesit 2 borcanele de 350g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de dovleac