Dulceata de capsuni reteta (la cuptor)

de amalia01 in Dulceata / Gem, 26 Iul 2016 | 5220 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Intotdeauna mi-a placut dulceata de capsuni a bunicii. Avea un gust aparte, usor caramelizat si fructele ramaneau intregi si crocante. Am incercat ani la rand sa combin si sa readuc gustul acela in camara mea. La un moment dat am crezut ca focul cu lemne de sub caldarea din curte facea totul...sau fructele proaspat culese din gradina...
Pana intr-o zi cand, neavand prea mult timp la dispozitie, m-am gandit sa pun oala cu fructe in...cuptor.
Si...surpriza! Dulceata bunicii era chiar acolo, in bucataria mea! Usor de facut, fara conservanti , delicioasa si plina de amintiri.
Cel mai bun lucru este ca de atunci ( si sunt vre-o 8 ani!) toate dulceturile mele se pregatesc singure...Sau aproape singure: visine, zmeura, caise, pere si prune sau gutui.

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 5 kg capsuni proaspete
  • 2,5 kg zahar
  • Mai ai nevoie de borcane de 400g curate , cu capac si o patura.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta (la cuptor):

Dulceata de capsuni reteta

Capsunile le speli sub jet de apa rece , le lasi la scurs si le rupi coditele.

Intr-o oala de 10 l asezi un strat de caspuni si unul de zahar. 

Lasi totul la rece ( in camara) 12 ore.

Incalzesti cuptorul si lasi focul la maxim ( eu am un aragaz normal , cu gaze naturale) . Intre timp iei cat poti de mult din siropul lasat de fructe ( cca 2 l).

Asezi oala in cuptor si lasi sa fiarba la foc mare 1 ora si 30 de minute , apoi reduci focul la minim si mai lasi inca 1 ora si 30 de minute.

Intre timp speli borcanele si le lasi sa se usuce.

Cand dulceata este fiarta o torni in borcane cu ajutorul unui polonic mic. Ai grija ca este foarte fierbinte, asa incat aseaza lama unui cutit sub borcane, altfel iti vor crapa!

Astupi borcanele si le asezi in culcusul facut dintr-o patura ( dunst uscat) , unde le lasi 24 de ore. 

Etichetezi frumos si le asezi in camara/ pivnita pana la iarna , cand dulceata va fi delicioasa la micul dejun, cu clatite , in prajituri sau cu iaurt. 

Eu mai mananc si goala, direct din borcan, dar sa nu ma spuneti la nimeni!

TIPS-URI

1

dulceata

2

fructe

3

rapid

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni