Gem ( dulceata) din piersici rosii de gradina

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 17 Sep 2014 | 6705 vizualizari

 

Nici gem si nici dulceata,ceva intre,dar aromat si parfumat.....

 

INGREDIENTE

  • 4 kg piersici rosii ( curatate si taiate)
  • 2 kg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem ( dulceata) din piersici rosii de gradina:

Mai intai culegem piersicile,daca avem de unde,eu am avut.Iar anul asta tare frumoase au crescut.Curatam piersicile de coaja si le taiem feliute potrivit de groase.Le punem in tuci,adaugam zaharul,amestecam bine si lasam cca 2 ore sa-si lase zeama.Apoi asezam tuciul pe foc,cu flacara medie si lasam sa fiarba,din cand in cand luam spuma formata.Lasam sa scada cat consideram noi,n-am scazut ca pentru gem,dar nici ca pentru dulceata,undeva la mijloc.Punem in borcane,capacim borcanele si apoi le invelim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a doua zi.A doua zi depozitam borcanele in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem ( dulceata) din piersici rosii de gradina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Constelatialeu 1

19.09.2014, 06:59

Merisor,piersici cur`cubeistice....

Merisor 1

19.09.2014, 12:26

))

monik80 1

19.03.2015, 18:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni